En utbildning i hur man hanterar
främlingsfientlighet, rasism
och annan diskriminering på jobbet.

Hittills har vi genomfört Förebildningar hos  bland annat följande uppdragsgivare. Vi tackar för förtroendet.

Elektrikerna

GS-facket

IF Metall

Livsmedelsarbetareförbundet

LO

Pappersindustriarbetareförbundet

Seko

Skill

Spendrups

Transportarbetareförbundet

Unionen

Vi har också gjort förebildning som en del av en inkluderingsutbildning på uppdrag av Tillväxtverket.

Skärmklipp 2018-02-11 19.40.45

Foto: Bea Tigerhielm

”Förebildning har visat sig vara mycket uppskattat av dem som deltagit i utbildningen. Både upplägget och metoden som vi lärt ut har fått mycket positivt gensvar. Att nästan 2/3 av dem som gått utbildningen också har använt den måste ses som en framgång.”

Marie Nilsson

Förbundsordförande IF Metall

Susanne Grahn

”Jag tyckte mycket om upplägget med först Michaels polisbakgrund som visade hur fel det kan gå när man har fel förebilder, men att det går att rätta till när man jobbar med sin värdegrund. Jag tyckte det var bra att få träna på praktiska verkliga exempel och att det var högt till tak i diskussionerna. Jag kan varmt rekommendera Förebildning", säger Susanne Grahn ombudsman och Likabehandlingsansvarig på Unionen i Göteborg.


Maria Alfredsson

"Vårt löfte ’Välkommen in’ handlar bland annat om att vi är ett företag som välkomnar medarbetare med olika bakgrund, läggning, egenskaper och kompetenser. I det sammanhanget är våra attityder och beeenden mot varandra extra viktigt. Förebildning gav oss nyttiga insikter och användbara verktyg för att leva upp till vårt löfte i praktiken”, säger Maria Alfredsson, HR-Generalist på Spendrups Bryggeri.


Malin Djuse_Fotor

"Förebildning manar till både eftertanke och beslutsamhet. Samtidigt ger det konkreta verktyg att använda för att skapa en konstruktiv dialog, precis där vi behöver det som bäst", säger Malin Djuse, ombudsman på GS.

Hasse P_Fotor

”Vi ser Förebildning som ett viktigt verktyg för att skapa dialog i ett allt hårdare samtalsklimat”, säger Hans Palmqvist på IF Metall.

p-a_press

”Våra goda erfarenheter av att ha genomfört Förebildningar, gör att vi nu utbildar våra egna handledare i frågan. Då kan vi nå ut till ännu fler medlemmar med detta viktiga budskap”, säger P-A Pettersson, 2:e vice ordförande på Pappers.

jussiGröhn

”Förebildning blev ett fantastiskt bra startskott för allt viktigt som ligger framför oss nu”, säger Jussi Gröhn, distriktsombudsman, LO-distriktet i Småland och Blekinge.

 

Förebildning för LO-distriket i Växjö.

På Förebildning i Växjö