En utbildning i hur man hanterar
främlingsfientlighet och rasism på jobbet.

Hittills har vi genomfört Förebildningar hos  bland annat följande uppdragsgivare. Vi tackar för förtroendet.

GS-facket

IF Metall

Livsmedelsarbetareförbundet

LO

Pappersindustriarbetareförbundet

Seko

Skill

Spendrups

Transportarbetareförbundet

Unionen

Vi har också gjort förebildning som en del av en inkluderingsutbildning på uppdrag av Tillväxtverket.

I arbete_Fotor

På Förebildning i Växjö

 

Malin Djuse_Fotor

"Förebildning manar till både eftertanke och beslutsamhet. Samtidigt ger det konkreta verktyg att använda för att skapa en konstruktiv dialog, precis där vi behöver det som bäst", säger Malin Djuse, ombudsman på GS.

unionen logo

”Utbildningen gav verktyg för att effektivt bemöta och i förlängningen motverka främlingsfientlighet, vilket är viktigt inte minst på våra arbetsplatser. Pelle och Michael delade även med sig av sina egna tillkortakommanden, vilket var lärorikt”, säger Lisa Melin, Förbundsjurist på Unionen.

Skärmklipp 2018-02-11 19.40.45

Foto: Bea Tigerhielm

”Förebildning har visat sig vara mycket uppskattat av dem som deltagit i utbildningen. Både upplägget och metoden som vi lärt ut har fått mycket positivt gensvar. Att nästan 2/3 av dem som gått utbildningen också har använt den måste ses som en framgång.”

Marie Nilsson

Förbundsordförande IF Metall

Maria Alfredsson

"Vårt löfte ’Välkommen in’ handlar bland annat om att vi är ett företag som välkomnar medarbetare med olika bakgrund, läggning, egenskaper och kompetenser. I det sammanhanget är våra attityder och beeenden mot varandra extra viktigt. Förebildning gav oss nyttiga insikter och användbara verktyg för att leva upp till vårt löfte i praktiken”, säger Maria Alfredsson, HR-Generalist på Spendrups Bryggeri.


Hasse P_Fotor

”Vi ser Förebildning som ett viktigt verktyg för att skapa dialog i ett allt hårdare samtalsklimat”, säger Hans Palmqvist på IF Metall.

p-a_press

”Våra goda erfarenheter av att ha genomfört Förebildningar, gör att vi nu utbildar våra egna handledare i frågan. Då kan vi nå ut till ännu fler medlemmar med detta viktiga budskap”, säger P-A Pettersson, utbildningsansvarig på Pappers.

jussiGröhn

”Förebildning blev ett fantastiskt bra startskott för allt viktigt som ligger framför oss nu”, säger Jussi Gröhn, distriktsombudsman, LO-distriktet i Småland och Blekinge.